top of page
Search

Uniek in Wie Jij Bent

Ieder mens is uniek. Écht uniek... Er is geen tweede jij op deze aarde. Niemand die preciés zoals jij denkt, dingen ziet en waarneemt. Daarom verbaast het me soms dat mensen zich gaan vergelijken met anderen en zichzelf dan als minderwaardig afzetten. Hoe dan?! Als jij oprecht zo ontzettend uniek bent dan ben jij toch per definitie een wonder? Dan ben je toch oprecht een bijdrage aan de wereld? Gewoon omdat jij bent wie jij bent. En jij de keuzes maakt die jij maakt. Omdat er niemand is die zo naar de wereld kijkt zoals jij dat doet. Omdat jij die bijdrage bent aan de wereld omdat jij jij bent.

Jezelf omhullen in vooroordelen omdat jij niet dat doet, zegt, denkt en er zo uitziet als de ander is toch enorm destructief? Dan kan jij toch niet dat in de wereld zetten wat jij bent. Stel jezelf de vraag; als je er niet zou zijn, zou de wereld dan een stukje leuker of juist minder sprankelend zijn? Ok... Als je antwoord 'een stukje minder leuk' is, bel me dan even.... Dan boeken we even een sessie of 5 samen!

Jezelf afzetten tegen iemand anders doet niemand iets goed. Als jij jezelf omarmt zoals jij bent, met heel je hebben en houden.

We vertellen onszelf allerlei bullhs*t verhalen, die we onze wereld in projecteren en op ons lijf projecteren. Als we de wereld in kijken zien we dan alleen maar die software mapjes die ons de bullhs*t vertellen. Het haalt ons weg van wie we daadwerkelijk zijn. En dus wat wij kunnen betekenen en bijdragen voor deze wereld.

En stel nou dat je ontzettend eerlijk naar jezelf bent en ziet dat er bepaalde dingen niet zo goed voor je werken. Het kan zijn hoe je er uit ziet, hoe je doet, wat voor mensen je om je heen hebt. Je hebt altijd een keuze in dingen te veranderen. Maak dan een keuze om dingen te veranderen, niet vanuit de veroordeling van jezelf, maar vanuit een vriendschap naar jezelf. Veranderingen inzetten vanuit veroordeling dat het niet goed genoeg is, zal altijd dat gevoel voort brengen. Als je verandering doorvoert vanuit een toegeving naar jezelf, zal de verandering veel duurzamer zijn dan vanuit veroordeling.

Welke geïnspireerde keuze kan jij nu maken om dichter bij jezelf te komen? En hoe zou het zijn als jij je eigen beste vriend(in) zou worden? Wat is er dan mogelijk voor jou? Hoe ziet je leven er dan over 1 jaar uit?

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page