top of page
Search

Magie van de Stilte in Jezelf

Van de week stond ik midden in de donkere heide met mijn ogen gesloten.

Het was stil om mij heen.Ik voelde alleen hoe mijn voorhoofd tegen de zijne aanleunde en hoe zijn warmte door mijn jas heen trok. Wij hielden elkaar vast en met gesloten ogen stonden wij in een eindeloos daar. Midden in de heide, laat op de avond met alleen de donkerte en de natuur om ons heen. Geen mens of activiteit te bekennen. Het was stil. De volle maan scheen boven onze hoofd die, af en toe tussen de wolken, haar doordringbare witte licht de bomen om ons heen verlichtte.

Het voelde licht en vervuld tegelijk. Bijna magisch.

Achter ons stond onze boom ons weer te verwerkomen. Dit is de plek waar wij altijd naar toe terugkeren. De eerste keer was tijdens de lockdown in februari, toen wij met dikke jassen en kleedjes in de zwakke winterzon een wijnfles deelde. De tweede keer was tijdens onze corona quarantaine, toen wij midden in de nacht de meteorietenregen bekeken en de melkweg zochten. Vandaag was het spontaan op de terugweg na een borrel in de stad.

Ik voelde mij thuis. Veilig. Gedragen. In de stilte die tot in de binnenste van mijn kern doordrong.

De wind aaide mijn haren en streelde mijn wang en fluisterde welkom thuis.

De liefde die ik voor mijn leven voelde stroomde in overvloed door mijn hele lijf heen en liet blosjes achter op mijn wangen.


Ik ademende diep in en uit en liet mij meevoeren in het los laten van alles wat de wereld was. Voor even creëerde wij een bubbel waarin wij gewoon aanwezig konden zijn. In een wereld waar meningen, gevoelens, emoties en gedachten belangrijker worden geacht dan elkaar oprecht zien en horen, is het fijn om soms terug te keren naar de stilte. In de stilte kom ik weer tot mijzelf. In de stilte hoor ik de fluisteringen van mijn ziel en kan ik mij laten leiden op het pad die mij het meeste vreugde brengt. In de stilte laad ik mij volledig op met de liefde voor het leven.


Liefde is voor mij de essentie van mijn bestaan.

Liefde is waarmee ik mijzelf met elke ademhaling vervul.

Liefde is wie ik ben.

In liefde is er zo veel meer mogelijk.


Hoe zou het zijn om meer liefde te verspreiden?

Hoe zou het zijn om jezelf met meer liefde te vervullen?

Wat zou liefde nu doen?

Wat zou de fluisteringen van liefde je vertellen?


Benieuwd naar meer avonturen van meneer Motormuis en mij? Lees het dan in mijn boek

Being You | Vrijheid43 views0 comments

Recent Posts

See All

Uniek in Wie Jij Bent

Ieder mens is uniek. Écht uniek... Er is geen tweede jij op deze aarde. Niemand die preciés zoals jij denkt, dingen ziet en waarneemt. Daarom verbaast het me soms dat mensen zich gaan vergelijken met

Comments


bottom of page