Wie ben ik?

Vanaf mijn 16e wist ik dat ik psycholoog wou worden. De drijfveer om mensen te ondersteunen in het proces naar hun krachtplek is al die tijd onveranderd gebleven.

Om uiteindelijk als psycholoog aan de slag te gaan verhuisde ik naar Maastricht en heb daar aan de Universiteit van Maastricht eerst de Bachelor en daarna de Master Mental Health Science met Cum Laude afgerond.

Als hulpverlener groeide ik op in klinieken. Mijn eerste baan was het mee opzetten van een Forensisch Psychiatrische Afdeling in zorgpark Vught, om daarna een tijd te werken op de Open Opname kliniek bij GGz Breburg.

Buiten de deuren van de GGz heb ik altijd de verdieping gezocht en in verschillende hoeken gevonden. Zo heb ik trainingen gevolgd bij de O&O Academy en Access Consciousness, (body) mindfulness gedaan, familieopstellingen ondergaan, een ademcoach gehad en zelfs een tijd yogalessen gegeven. Hoe beter ik mijn innerlijke belevingswereld kon doorgronden, hoe beter ik anderen kon begrijpen en dus ondersteunen. 

In 2015 heb ik de opleiding tot BIG-geregistreerde Gz-psycholoog afgerond. Het was destijds een beetje een moetje om ermee te beginnen. Daar heb ik wel veel inzichten gekregen in behandelingsmogelijkheden en therapievormen. En bleek datgene wat ik deed een theoretisch kader te hebben. Het verzadigde in die periode mijn (normaal on-uitputtende) nieuwsgierigheid. Tijdens de opleiding heb ik kennis gemaakt met het voeren van individuele gesprekken in een ambulante setting. Onder andere bij Angst- en Stemmingsstoornissen, Psychose Zorg en Senioren. 

Met de post doctorale opleiding op zak keerde ik terug naar de kliniek, maar ik had veel meer te bieden dan wat daar kwijt kon. Daardoor startte ik mijn eigen praktijk gericht op mensen met een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Na een tijdje bleek dit lastig te combineren met mijn baan, een verhuizing en een zwangerschap, dus was het van korte duur. 

De wens om een eigen praktijk te hebben is nooit weg gegaan. En vanuit de wens naar meer voldoening, gevoel van vrijheid en uitdaging is deze praktijk ontstaan. Als eerste Gz-psycholoog met een praktijk gevestigd in Den Dungen. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon