top of page
Search

Say YES to Life


Stel nou dat het leven makkelijk is. Stel dat het geen ploeteren is. Stel dat het een open speelveld is waar iedereen een bijdrage voor je kan zijn. Stel... Het leven is een avontuur waar jij zelf de spelregels bedenkt. Stel dat iedereen er is om je iets te geven. Stel dat je door gewoon jezelf te zijn vanzelf een bijdrage levert aan ieder mens die je tegen komt. Stel dat de sky the limit is en de enige die je tegen houdt is je eigen overtuigingen. En stel je voor dat je altijd weet dat jij op jezelf kan vertrouwen ongeacht wat er verschijnt in het leven...


Welkom in mijn wereld :-) Ja echt.... Neem even een kijkje in hoe ik de dag door kom.


Elke ochtend als ik wakker wordt stel ik gelijk een reeks vragen. Hoe wordt deze dag nog beter dan ik me voor kan stellen? Wat voor avontuur ga ik vandaag beleven? Wat voor sprankeling kan ik zijn met alles en iedereen? En hoe wordt het beter dan dit?


Dan check ik.. Waar heb ik zin in? Soms blijf ik even liggen snoozen, soms luister ik een podcast, maar meestal spring ik de douche in. Mijn kinderen heb ik inmiddels zo aangeleerd dat als ik aan het douchen ben ik even off limits ben. Mijn moment om echt even met mezelf wakker te worden en om te checken hoe ik erbij sta en wat ik zou willen toevoegen. Er zijn dagen waar ik zwaar wakker wordt en er zijn dagen dat ik zingend uit bed spring. Hoe heb ik het opgelost met mijn kinderen? iPad... Ja echt! Dag oude overtuigingen, dag veroordelingen. Hallo, fijne ochtend met een chille flow! Ontbijtje voor de boys (Yoghurt met appelsap) en kijk ik even waar mijn lichaam behoefte aan heeft. Even vragen en regelen. Even checken wat er op het programma staat. Mijn creativiteit staat in de ochtend het hardst aan. Soms heb ik al voordat ik de kinderen weg gebracht heb al een online training bedacht en de outline geschreven. Ik vind dat gevoel van aan-staan heerlijk. Het liefst heb ik 10 projecten naast elkaar lopen en volg ik eigenlijk gewoon wat er op dat moment mijn aandacht trekt. Ik ga niet trekken aan projecten, maar volg de flow. En eerlijk.... Het staat allemaal en loopt vanzelf daardoor.


Ik weet waar ik goed in ben (creativiteit, mensen contacten, dingen verzinnen en neerzetten) en waar ik niet zo van hou (administratie en financiën......). Dat laatste besteed ik dan uit! En van het eerste word ik gelukkig van.


Ik heb geen 9-17 mentaliteit. Ik werk wanneer ik werk, sport wanneer ik er behoefte aan heb, ga aan het strand liggen als ik denk dat het beter voor me is, stuur mailtjes om 22u 's avonds en bel mensen wanneer ik er zin in heb. En ja... Soms is het wat zoeken naar de flow mét mijn kinderen, maar ook daar zijn er oneindige mogelijkheden. Ook zij hebben in hun eigen flow en behoeftes enorme waardevolle contributies:

'Mam! ik wil vanavond friet!' .... (ja maar dat is niet gezond, ja maar je moet groente eten, ja maar ... ja maar ... Ja, waarom eigenlijk ook niet... F*kc it) .... 'Is goed schat, maar de friettent hier tegenover is dicht. Moeten we wel even 15min op de step en fiets die kant op'. 'Is goed!' ... 'Euhhh... Ok ... Weet je, we nemen een kleed mee en dan gaan we onze frietjes in het park eten en kunnen jullie daarna lekker spelen, nemen we een bal mee'. 'Is goed!'.... Tadaa... Zomeravond in het park en volop genieten! En dan lig ik daar verliefd te zijn op leven, terwijl mijn jongste op 200 meter afstand achter kraaien aan het rennen is en mijn oudste achter zijn bal aan rent. Hoe wordt het nog beter dan dit?


Steeds opnieuw kies ik, vraag ik, voel ik in (lees hier meer over!), volg ik wat er komt. Mijn basis keuzes zijn: Ik ben de Empress van mijn Leven. Ik ben open om te ontvangen. Ik Ben wie ik Ben. Ik sta open voor verandering. ALLES is een contributie aan mijn Leven. En hoe wordt het allemaal nog beter dan dit? Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn leven? En hoe word ik nóg gelukkiger dan dit?


Vervolgens zeg ik JA tegen alles.... Ik zeg ja tegen het leven wat ze te bieden heeft. Ik zeg ja tegen mogelijkheden en kansen. En ik zeg ook JA tegen mijn Nee als het ook niet voor me werkt. Als ik al bij voorbaat al NEE zeg of bedenk hoe het er precies uit moet zien, mis ik de mooie mogelijkheden die het leven me biedt. Dus Ja, leven... Kom maar op met de kansen die elke dag mij biedt...


Hoe zou het zijn als jij Ja zou zeggen tegen het leven en Nee tegen dat wat niet voor je werkt? Als je open zou staan voor de oneindige mogelijkheden die elke dag je te bieden heeft? Als je de potentie van elke kleine ervaring kan benutten in jouw voordeel? Hoe zou jouw wereld er dan uit zien?

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page